Zamknij

Organizujesz przyjęcie w domu? Tym zachwycisz swoich gości!

11:42, 21.09.2020 artykuł sponsorowany Aktualizacja: 11:50, 21.09.2020

Wiele badań i ankiet pokazuje, że coraz rzadziej spotykamy się z dalszą rodziną czy przyjaciółmi. Jako argument najczęściej podajemy brak czasu oraz nadmiar obowiązków zawodowych i prywatnych. Wielu z nas ma poczucie winy z tego powodu, jednak każda myśl o organizacji obiadu czy kolacji dla większej liczby gości powoduje, że szybko się poddajemy. Na szczęście jest już rozwiązanie, dzięki któremu  możesz przygotować idealne przyjęcie bez całodziennego stania nad garnkami. To prywatny kucharz do wynajęcia.

Konkurencja dla najlepszych restauracji – prywatny kucharz w Twoim domu.

Przygotowanie dobrych i smacznych posiłków zabiera dużo czasu i wymaga sporo wysiłku. Dodatkowy problem może pojawić się w sytuacji, kiedy do stołu chcielibyśmy zaprosić większą liczbę gości. W takim przypadku organizacja rodzinnego przyjęcia czy kolacji dla grupy przyjaciół może przerodzić się w prawdziwy kłopot. Zaproszenie do współpracy osoby, która na co dzień specjalizuje się w przygotowywaniu posiłków dla większych grup osób, z pewnością okaże się strzałem w dziesiątkę. Prywatny szef kuchni nie tylko zapewni nam przygotowanie smacznych i świeżych potraw, ale także udzieli rad co do wyboru dań, które będą świetnie dopasowane do charakteru imprezy.

Prywatny szef kuchni – zakres zadań.

Praca prywatnego kucharza rozpoczyna się najczęściej od wywiadu. Należy mu podać wszystkie niezbędne informacje, takie jak: liczbę gości, liczbę osób z ograniczeniami w diecie, planowany czas trwania kolacji oraz przewidywaną liczbę dań. Kucharz dopyta również o sprzęt kuchenny jaki jest na miejscu, aby w razie potrzeby przywieźć ze sobą odpowiednie wyposażenie. Następnym krokiem jest ustalenie menuPrywatny szef kuchni robi również wszystkie zakupy potrzebne do przygotowania imprezy. Dzięki temu możemy być pewni, że nie zabraknie żadnego ze składników do przygotowania przyjęcia oraz, że będą one pochodzić od sprawdzonych dostawców. Większość kucharzy pojawi się w naszej kuchni na 2 do 3 godzin przed spotkaniem, aby poznać miejsce pracy i rozpocząć niezbędne przygotowania. W przypadku niewielkich przyjęć, prywatny kucharz samodzielnie serwuje gościom wszystkie przygotowane dania. Po podaniu ostatniego posiłku, kończy swoją pracę i dokładnie sprząta kuchnię. Dzięki temu, po wyjściu gości, pozostaje nam tylko udać się do sypialni.

Prywatny szef kuchni – postaw na profesjonalistę.

Jeśli nie mamy wyjątkowych talentów kulinarnych a chcielibyśmy zaserwować swoim gościom ciekawe wrażenia kulinarno-rozrywkowe, warto przede wszystkim skorzystać z oferty sprawdzonych kucharzy, jak na przykład Marcin Czubak. Przyjęcia przygotowane przez profesjonalistów to zazwyczaj prawdziwa uczta nie tylko dla smaku, ale także dla wzroku. Obserwowanie mistrza podczas przygotowywania różnorodnych smakołyków to wyjątkowe przeżycie, które doda kolorytu i atrakcyjności każdemu spotkaniu. Opierając się na swojej wiedzy i doświadczeniu Marcin Czubak dobierze najbardziej widowiskowe dania, które przygotowane na naszych oczach, z pewnością okażą się dużym zaskoczeniem i zostaną na długo w pamięci naszych gości.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%