Zamknij

Jak przyrządzić zupę z kaszubskiego okonia?

12:44, 13.05.2015 Aktualizacja: 13:24, 28.12.2015
Skomentuj

Kucharz z Kaszub przygotował kolejny wideo-przepis. Tym razem przyrządza zupę rybną, w której główną rolę gra jedna z najpopularniejszych ryb pływających w kaszubskich jeziorach - okoń. Rybie towarzyszy młoda kapusta oraz papryka. Zobacz!

Tym razem Kucharz z Kaszub, czyli Tomek Fierke, przyrządza zupę. Ale za to jaką! To iście kaszubskie danie - zupa rybna, którym głównym składnikiem jest popularny okoń. Gotowany jest w towarzystwie kapusty, papryki, z aromatem ziół prowansalskich. Zobaczcie!

*Składniki:*
Okoń Kaszubski,
1 Główka młodej kapusty,
1 Papryka,
0,5 kostki masła,
1L. Wywaru warzywnego,
1 Cytryna,
4 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego,
ząbek czosnku,
zioła prowansalskie, sól.

(Magda Dzienisz)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(3)

profanacjaprofanacja

0 0

kaszubskiej zupy z okonia.

15:04, 13.05.2015
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

prawdziwa dziennikarprawdziwa dziennikar

0 0

Komentarze
To jest nie prawda !
wykasowała wszystkie wpisy : brak komentarzy,
i schowała swoją, stronę.
Powtórzę, to jest profanacja kaszubskiej ryby z okonia.

14:20, 14.05.2015
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

AnnaAnna

0 0

oj chyba ktoś komuś zazdrości pomysłu,? innowacyjności? skoro tak śledzi komentarze do tego artykułu. Ja ze swoje strony gratuluję pomysłu, i muszę przyznać że zupka bardzo dobra :)

21:57, 14.05.2015
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

0%