Magda Gessler zmieniła dawną restaurację Smacznego w Baninie w nową - Lis i Kura. Po rewolucji restauracja zaczęła serwować głównie faszerowane kurczaki. Okazało się, że rewolucja była udana: "Tu należy przyjść i zjeść" - podsumowała Magda Gessler.
Restauracja Lis i Kura w Baninie, położona przy głównej drodze w kierunku Gdańska, nie przynosiła spodziewanych dochodów. Nieregularny napływ klientów, ciągle zmieniająca się kadra - m. in. z takimi problemami zmagała się właścicielka lokalu Zuzanna. O problemach restauracji powiadomili Magdę Gessler przyjaciele właścicielki. Znana restauratorka postanowiła przeprowadzić tu rewolucję.
Lokal wcześniej serwował jedzenie głównie z bemarów. Magdzie Gesler nie spodobał się ten pomysł:
- Jak w szpitalu - oceniła bemary w restauracji.
Niezbyt smakowały jej też serwowane z nich dania. Uznała, że lepiej można zjeść w domu.
Zdecydowała, by lokal zmienił nazwę na Lis i Kura. Podawać ma głównie faszerowane kurczaki - takich potraw nie ma bowiem w okolicy. Metamorfozę przeszło również wnętrze lokalu: z szarych kolorów w rude, zielone, z rustykalnymi ozdobami, niektórymi rodem z lasu. Magda Gessler starała się również zmienić nastawienie właścicielki i dodać jej odwagi i wiary w siebie.
Rewolucja okazała się udana, a podawane kurczaki okazały się strzałem w dziesiątkę.
- Gratuluję, osiągnęłaś dużo, to nie odbiega od moich smaków - podsumowała. - Jest dobrze Tu należy przyjść i zjeść. Polecam restaurację Lis i Kura - powiedziała Magda Gessler.
Odcinek można zobaczyć na player.pl.
Klient 22:57, 26.03.2020
Polecam z całego serca.... smaczne jedzenie.
Zdzisek 23:04, 26.03.2020
Przestańcie siać pandemie !
Zdelegalizować09:19, 27.03.2020
Zdelegalizować tramwaj!
Korthals09:19, 27.03.2020
Dzienisz Magda z EK jadłaś tam?
Boba14:24, 27.03.2020
Kiedy powtórka
menelos16:05, 27.03.2020
za rok, za dwa, za trzy do wydudnienia!
Elwira_z_wybika16:04, 27.03.2020
Ktoś tam naprawdę był i jadł? Napiszta prawdę!
wybik 2117:06, 27.03.2020
bylem jest spoko smialo mozna jechac
meff20:45, 27.03.2020
w życiu nie pójdę tam gdzie ten plastikowy blond potwór redefiniuje kuchnię sam jej widok przyprawia mnie o mdłości a jak kojarzę ją z jedzeniem to zbiera mi się na wymioty...
widziałeś ? aś 13:46, 28.03.2020
siebie w lustrze ?
bardzociekawy21:45, 27.03.2020
jestem ciekaw tych smaków. Oglądaliśmy z Żoną odcinek i chętnie się tam wybierzemy tylko trzeba przeczekać ten ciężki czas....
Obserwator 321122:32, 27.03.2020
Najtańsze jedzenie kosztuje 39 złotych? To tylko dla bogatych.
Lukasz198407:18, 28.03.2020
Ty byś chciał zjeść w restauracji za 7,50. Polecam bar mleczny, a i tam wystarczy to tylko na zupę i kompot.
Aalbi20:44, 28.03.2020
Dobrze wiedzieć. Gdzie nie iść.
zaraa16:26, 02.04.2020
Udana rewolucja ,a na stole tyle jedzenia.???......
do zaraa16:47, 02.04.2020
Masz racje.Skoro P, Magda wszystkiego nie konsumuje to dlaczego takie marnotrawstwo.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu expresskaszubski.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
3 3
Siać pandemię? Serio?