Zamknij

Banino. Udana kuchenna rewolucja w restauracji Lis i Kura

22:32, 26.03.2020 M.Dzienisz Aktualizacja: 14:31, 04.04.2020
Skomentuj fot. screen z: TVN fot. screen z: TVN

Magda Gessler zmieniła dawną restaurację Smacznego w Baninie w nową - Lis i Kura. Po rewolucji restauracja zaczęła serwować głównie faszerowane kurczaki. Okazało się, że rewolucja była udana: "Tu należy przyjść i zjeść" - podsumowała Magda Gessler.

Restauracja Lis i Kura w Baninie, położona przy głównej drodze w kierunku Gdańska, nie przynosiła spodziewanych dochodów. Nieregularny napływ klientów, ciągle zmieniająca się kadra - m. in. z takimi problemami zmagała się właścicielka lokalu Zuzanna. O problemach restauracji powiadomili Magdę Gessler przyjaciele właścicielki. Znana restauratorka postanowiła przeprowadzić tu rewolucję.

Lokal wcześniej serwował jedzenie głównie z bemarów. Magdzie Gesler nie spodobał się ten pomysł:

- Jak w szpitalu - oceniła bemary w restauracji.

Niezbyt smakowały jej też serwowane z nich dania. Uznała, że lepiej można zjeść w domu.

Zdecydowała, by lokal zmienił nazwę na Lis i Kura. Podawać ma głównie faszerowane kurczaki - takich potraw nie ma bowiem w okolicy. Metamorfozę przeszło również wnętrze lokalu: z szarych kolorów w rude, zielone, z rustykalnymi ozdobami, niektórymi rodem z lasu. Magda Gessler starała się również zmienić nastawienie właścicielki i dodać jej odwagi i wiary w siebie.

fot. screen z: TVN

Rewolucja okazała się udana, a podawane kurczaki okazały się strzałem w dziesiątkę.

- Gratuluję, osiągnęłaś dużo, to nie odbiega od moich smaków - podsumowała. - Jest dobrze Tu należy przyjść i zjeść. Polecam restaurację Lis i Kura - powiedziała Magda Gessler.

Odcinek można zobaczyć na player.pl.

(M.Dzienisz)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(17)

Klient Klient

11 7

Polecam z całego serca.... smaczne jedzenie. 22:57, 26.03.2020

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

reo

Zdzisek Zdzisek

6 8

Przestańcie siać pandemie ! 23:04, 26.03.2020

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

MTKMTK

3 3

Siać pandemię? Serio? 07:34, 27.03.2020


ZdelegalizowaćZdelegalizować

4 1

Zdelegalizować tramwaj! 09:19, 27.03.2020

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

KorthalsKorthals

6 0

Dzienisz Magda z EK jadłaś tam? 09:19, 27.03.2020

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

BobaBoba

2 0

Kiedy powtórka 14:24, 27.03.2020

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

menelosmenelos

1 1

za rok, za dwa, za trzy do wydudnienia! 16:05, 27.03.2020


Elwira_z_wybikaElwira_z_wybika

3 0

Ktoś tam naprawdę był i jadł? Napiszta prawdę! 16:04, 27.03.2020

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

wybik 21wybik 21

2 1

bylem jest spoko smialo mozna jechac 17:06, 27.03.2020


meffmeff

6 10

w życiu nie pójdę tam gdzie ten plastikowy blond potwór redefiniuje kuchnię sam jej widok przyprawia mnie o mdłości a jak kojarzę ją z jedzeniem to zbiera mi się na wymioty... 20:45, 27.03.2020

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

widziałeś ? aś widziałeś ? aś

2 2

siebie w lustrze ? 13:46, 28.03.2020


bardzociekawybardzociekawy

5 1

jestem ciekaw tych smaków. Oglądaliśmy z Żoną odcinek i chętnie się tam wybierzemy tylko trzeba przeczekać ten ciężki czas.... 21:45, 27.03.2020

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Obserwator 3211Obserwator 3211

7 3

Najtańsze jedzenie kosztuje 39 złotych? To tylko dla bogatych. 22:32, 27.03.2020

Odpowiedzi:1
Odpowiedz

Lukasz1984Lukasz1984

3 1

Ty byś chciał zjeść w restauracji za 7,50. Polecam bar mleczny, a i tam wystarczy to tylko na zupę i kompot. 07:18, 28.03.2020


AalbiAalbi

1 1

Dobrze wiedzieć. Gdzie nie iść. 20:44, 28.03.2020

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

zaraazaraa

0 0

Udana rewolucja ,a na stole tyle jedzenia.???...... 16:26, 02.04.2020

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

do zaraado zaraa

0 0

Masz racje.Skoro P, Magda wszystkiego nie konsumuje to dlaczego takie marnotrawstwo. 16:47, 02.04.2020

Odpowiedzi:0
Odpowiedz

0%