Weronika Dawidowska, uczennica klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z Powiatowego Zespołu Szkół im. Józefa Wybickiego w Somoninie zajęła zajmując trzecie miejsce w Międzynarodowym Konkursie Gastronomicznym Oliviera Roellingera w Atenach.
Informowaliśmy niedawno, że Weronika Dawidowska została finalistką prestiżowego Międzynarodowego Konkursu Gastronomicznego Oliviera Roellingera. Już to świadczy o To jej ogromnym talencie, determinacji oraz pasji do kulinariów.
Finał konkursu odbędzie się w Atenach. Była to nie tylko szansa na zaprezentowanie umiejętności przed międzynarodowym jury, ale także okazja do wymiany doświadczeń z innymi młodymi kucharzami z różnych krajów.
Weronika przygotowała pstrąga tęczowego na purée ziemniaczanym z sosem buraczanym oraz zupę krem z ryb i krewetek z grzankami.
[FOTORELACJA]29716[/FOTORELACJA]
Jury doceniło jej wysokie umiejętności kulinarne oraz kreatywność. Weronika zajęła trzecie miejsce w konkursie, stając tym samym obok najlepszych młodych kucharzy.
- Jej osiągnięcie jest nie tylko powodem do dumy dla naszej szkoły, ale także inspiracją dla innych uczniów do rozwijania swoich pasji i talentów w dziedzinie gastronomii. Gratulujemy serdecznie i życzymy dalszych sukcesów na kulinarnej drodze - podkreśla Alicja Drzewiecka, nauczycielka z Powiatowego Zespołu Szkół w Somoninie, która od początku wspiera Weronikę.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu expresskaszubski.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz