Toskania zawitała na Kaszuby podczas weekendowej degustacji wina i oliwy z oliwek w Kania Lodge.
Spotkanie poprowadził Mario Mancuso z winnicy Capineto – jednej z najsłynniejszych toskańskich winnic i producenta wielokrotnie nagradzanych win Chianti, Brunello i Nobile di Montepulciano.
Kolejnym wydarzeniem w wiosennym kalendarzu degustacji win w Kania Lodge będzie wizyta winiarza Toby'ego Bucka z Nowej Zelandii.
Podczas spotkania, które odbędzie się w sobotę 31 maja, goście będą mieli okazję spróbować Coleraine – czerwonego wina z posiadłości Te Mata Estate, uznawanego za najlepsze wino Nowej Zelandii i dorównującego jakością najlepszym czerwonym winom z Bordeaux.
0 0
A po co te wiaderka, takie to niedobre że w razie czego postawili? Na zwrot zamówień 🤣👍
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu expresskaszubski.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz