Zamknij

Tatar z gęsi i kaczki ? poznaj ciekawostki kulinarne!

10:05, 16.04.2012 Aktualizacja: 11:31, 27.12.2015

Befsztyk tatarski, zwany również "tatarem" to potrawa, która pierwotnie była przyrządzana z koniny przez koczownicze ludy tatarskie zamieszkujące stepy Azji. W Polsce, można między innymi spotkać go jako potrawę wykonaną z wołowiny lub z drobiu, taką jak np. przepyszny tatar z gęsi lub kaczki ? nowe produkty firmy Drobgen, które już dostępne są w szerokim asortymencie sklepu firmowego w Kartuzach na ul. Dworcowej 13.

Tatar sporządza się z mielonego mięsa bez udziału tłuszczu. Mięso przeznaczone na tatar powinno być chude. Tak więc macie Państwo niskokaloryczną i do tego pyszną potrawę, którą można się zdrowo odżywiać i jednocześnie delektować. Tatary firmy Drobgen są wykonane przede wszystkim z mięs udowych.

Potrawę spożywa się na surowo z dodatkiem cebuli i/lub ogórka kiszonego i grzybków marynowanych. Doprawia się najczęściej pieprzem i solą. Idealny jako przystawka do najbardziej wyszukanych dań kulinarnych.

(nadesłane)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%