Zamknij

Już w czwartek zobaczymy, jak Karczma Śle!dzik przechodziła kuchenną rewolucję

12:24, 11.04.2016 Aktualizacja: 12:37, 11.04.2016
Skomentuj

W kolejnym odcinku programu TVN "Kuchenne rewolucje" będzie można zobaczyć, jak Magda Gessler przeprowadzała rewolucję w Karczmie Śle!dzik (dawnej Sidło) w Żukowie. Emisja odbędzie się już w najbliższy czwartek o godz. 21.30.

Znana restauratorka Magda Gessler, prowadząca popularny program "Kuchenne rewolucje" gościła w lutym w Żukowie, aby pomóc właścicielce Karczmy Sidło. Krótką zapowiedź historii Karczmy Sidło i jej właścicieli opublikowano już na oficjalnej stronie programu.

- W niewielkiej miejscowości Żukowo pani Ilona wybudowała okazałą drewnianą karczmę, marząc o tym, że będzie to rodzinny biznes oraz źródło utrzymania dla niej i dwójki jej dorosłych dzieci. Niestety, jak to w życiu zwykle bywa, marzenia rodziców, często rozmijają się z oczekiwaniami ich pociech(...). - czytamy na stronie "Kuchennych Rewolucji.":http://player.pl/programy-online/kuchenne-rewolucje-odcinki,114/odcinek-9,zukowo-karczma-sidlo,S13E09,60224.html - Wszyscy zgodnie twierdzą, że w pracy przeszkadza im chaos wprowadzany przez szefową i jej rodzinę. Tak istotne informacje jak rezerwacje, ustalone menu na zamówione imprezy bardzo często nie docierają do nikogo z pracowników, którzy są zaskakiwani w ostatniej chwili. Wszyscy twierdzą, że tutaj nikt nie zarządza, bo pani Ilona chciałaby polegać na swoich dzieciach, które chociaż wpływają na jej decyzje, same nie angażują się do końca w prowadzenie karczmy.Dlatego pani Ilona postanowiła wezwać na pomoc Magdę Gessler, która postawiła na nogi niejedną upadającą restaurację. Ale nawet kreatorka smaku, która zna wszystkie ?grzechy? polskich restauratorów zaniemówi, kiedy usłyszy o? carpaccio z dzika!

Historię, jak żukowska Karczma Sidło zamieniła się w "Śle!dzika", będzie można zobaczyć w TVN już w najbliższy czwartek o 21.30.

(Magda Dzienisz)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(28)

bekabeka

1 0

Chyba " śleidzik"

12:34, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

NiestetyNiestety

4 2

Wszystko nie tak, nawet kawa okropna.

12:57, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

zxczxc

4 4

Taki news, że chyba dzisiaj nie zasnę. Co ten artykuł w ogóle robi w dziale "kultura"? Ręce opadają.

12:58, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

@zxc@zxc

5 0

a gdzie według księciunia miałby się znaleźć?

13:37, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

KrecikKrecik

0 0

GOSPODARKA!!!

13:45, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Rozrywka!Rozrywka!

1 0

Z wiejskiego podwórka

13:51, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

WwwWww

6 0

Co to za rewolucja jak i tak gessler nie podpisała rewolucji bo dalej podają odmrazane potrawy he takie życie jest jak się ma kucharzy kapusiow ha

14:01, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

XXXXXX

5 1

NAJGORSZY PROGRAM JAKI MOŻE BYĆ

14:07, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

AlexAlex

10 0

Prawdę powiedziawszy to zdrowy obciach dla właścicieli i pracowników wystąpić w takim programie. Brak pomysłu/wypalenie się pomysłu na restaurację to jedno, drugie to tworzenie dań bez smaku, nie mających nic wspólnego z oryginałem, z produktów tragicznej jakości w jeszcze gorszych warunkach. Jeżeli jest to drugie to lepiej zwinąć interes, nie katować ostatnich klientów i zająć się czymś innym. Ludzie pójdą do innych miejsc, gdzie będą zadowoleni zarówno z cen jak i z tego co dostają.

14:21, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

SZEF kuchni i pomocnSZEF kuchni i pomocn

7 1

a nie na odwrót. To samo z super fryzjerkami, które zmieniają miejsca pracy, ale ciągną za sobą ogon stałych klientek, które nie chcą ich opuścić, bo są najlepsze. To samo z głównym kucharzem.

15:37, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Okropne pierogiOkropne pierogi

1 0

z prażonymi pestkami dyni

18:02, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

a gdzie nasze, kaszua gdzie nasze, kaszu

2 1

zwykłe, proste, bez żadnych bajerów, bez żadnych ulepszaczy ???
No gdzie ?
Gdzie nasza sielawa i sieja, zupa z okonia ???
Wszędzie te śledzie, dorszy już nie ma,
A ta, wciska nowobogackim, restauratorom, jakieś tam suszi.

18:44, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Michał TruszczyńskiMichał Truszczyński

4 0

Byliśmy z rodziną dwukrotnie przed rewolucjami i po.Porażka...

19:14, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

mial być sledzik amial być sledzik a

1 0

Madzia zrobiła na fotce karpia

19:22, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Żukowianka 2Żukowianka 2

1 1

Ja byłam 2 razy po i raz przed ,długo się czeka,ale jedzenie dobre:)

20:02, 11.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

klientklient

1 0

szału nie ma, w podobnej cenie można lepiej zjeść.

06:00, 12.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

iCEKiCEK

0 0

Proszę o opinię , co warto tam skosztować , czy ominąć tą chatę szerokim łukiem .
Ewentualnie , gdzie alternatywnie można dobrze zjeść .

08:12, 12.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

mariamaria

1 1

Zachowanie, teksty i słownictwo pani Gessler przecież to kultura najwyższych lotów, więc nie dziwota, że artykuł ukazuje się w dziale ,,kultura,,

12:46, 12.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

dowcipniśdowcipniś

0 0

nie narzekajcie,obejrzymy program pośmiejemy się ,będzie zabawnie. Choć właścicielka strasznie zapłakana będzie,biedactwo.

12:57, 12.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

AlaAla

0 0

Byłam tam raz na kawie i ciastku, przed rewolucjami. Wystrój ładny, schludny i obsługa też bardzo miła. Obiadu nie jadłam, ale lokal na ,,pogaduszki" polecam.

17:49, 12.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

CzytelnikCzytelnik

0 0

Byłam kiedyś ... i tuż po "rewolucjach " - szału nie było ! Na stolikach brudne obrusy a w zasadzie "ścierki kuchenne" ! Jedzenie w miarę dobre - świeże ale za tą cenę można zjeść smaczniej a przede wszystkim bardziej schludnie .

13:32, 14.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

do Icekdo Icek

0 0

Zraz z jelenia,albo dzika

15:35, 14.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Waldek z GdańskaWaldek z Gdańska

1 0

Natalia - tak trzymaj. Dasz sobie w życiu radę. Personel jest ok. Szefowa to fałszywa baba. Byłem tam trzy razy na obiedzie. Ten trzeci był ostatnim, gdyż zmienił się kucharz, jak dowiedziałem się od personelu.

20:13, 14.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

AlexAlex

2 0

No to wtopa na maks. Miała być reklama, mieli być klienci a wyszło jeszcze gorzej niż przed. Brawo właścicielka! ;)

20:46, 14.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

acdbacdb

0 0

cała prawda na talerzu ,można się było chociaż z personelem na ten miesiąc dogadać w trakcie rewolucji teraz moze powoli zwijać interes,przecież te dzieci wykształcone po turystyce i hotelarstwie i co ??? kilka lat knajpa upada a pamiętamy jaki był szał na początku i 7 lat i wzywanie Geslerki na pomoc ??kucharz juz znał właścicielkę iż nie spełni obietnicy z Rewolucji ..Skoro właścicielka wiedziała jak te programy wyglądają i znając swoje słabe strony trzeba było sie nad TA Rewolucją zastanowić !!! ale wystrój ładny pozostał

21:28, 14.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

xxxxxx

1 0

carpaccio z dzika hahaha ,personel robi co im szefostwo karze w końcu są " robotnikami" nie moga mądrej szefowej pouczać ale jajaja hahhaa kuchnia nie jest pasją właścicielki tylko tylko kasa się liczy a czasami warto być człowiekiem

21:33, 14.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

XeeeeXeeee

1 0

Najlepsze regionalne jedzenie można zjeść w Wyczechowie Gościniec dla Przyjaciół. Nie potrzebuje żadnych rewolucji i jest przepysznie. Amen.

08:32, 17.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

marejmasmarejmas

2 0

No niestety - widac bylo skapstwo i brak pomyslow do tego autorytarne zachowanie sie wlascicielki---to zawsze sie zle konczy!

07:13, 18.04.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz


Dodaj komentarz

🙂🤣😐🙄😮🙁😥😭
😠😡🤠👍👎❤️🔥💩 Zamknij

Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu expresskaszubski.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz

0%