W kolejnym odcinku programu TVN "Kuchenne rewolucje" będzie można zobaczyć, jak Magda Gessler przeprowadzała rewolucję w Karczmie Śle!dzik (dawnej Sidło) w Żukowie. Emisja odbędzie się już w najbliższy czwartek o godz. 21.30.
Znana restauratorka Magda Gessler, prowadząca popularny program "Kuchenne rewolucje" gościła w lutym w Żukowie, aby pomóc właścicielce Karczmy Sidło. Krótką zapowiedź historii Karczmy Sidło i jej właścicieli opublikowano już na oficjalnej stronie programu.
- W niewielkiej miejscowości Żukowo pani Ilona wybudowała okazałą drewnianą karczmę, marząc o tym, że będzie to rodzinny biznes oraz źródło utrzymania dla niej i dwójki jej dorosłych dzieci. Niestety, jak to w życiu zwykle bywa, marzenia rodziców, często rozmijają się z oczekiwaniami ich pociech(...). - czytamy na stronie "Kuchennych Rewolucji.":http://player.pl/programy-online/kuchenne-rewolucje-odcinki,114/odcinek-9,zukowo-karczma-sidlo,S13E09,60224.html - Wszyscy zgodnie twierdzą, że w pracy przeszkadza im chaos wprowadzany przez szefową i jej rodzinę. Tak istotne informacje jak rezerwacje, ustalone menu na zamówione imprezy bardzo często nie docierają do nikogo z pracowników, którzy są zaskakiwani w ostatniej chwili. Wszyscy twierdzą, że tutaj nikt nie zarządza, bo pani Ilona chciałaby polegać na swoich dzieciach, które chociaż wpływają na jej decyzje, same nie angażują się do końca w prowadzenie karczmy.Dlatego pani Ilona postanowiła wezwać na pomoc Magdę Gessler, która postawiła na nogi niejedną upadającą restaurację. Ale nawet kreatorka smaku, która zna wszystkie ?grzechy? polskich restauratorów zaniemówi, kiedy usłyszy o? carpaccio z dzika!
Historię, jak żukowska Karczma Sidło zamieniła się w "Śle!dzika", będzie można zobaczyć w TVN już w najbliższy czwartek o 21.30.
1 0
Chyba " śleidzik"
4 2
Wszystko nie tak, nawet kawa okropna.
4 4
Taki news, że chyba dzisiaj nie zasnę. Co ten artykuł w ogóle robi w dziale "kultura"? Ręce opadają.
5 0
a gdzie według księciunia miałby się znaleźć?
0 0
GOSPODARKA!!!
1 0
Z wiejskiego podwórka
6 0
Co to za rewolucja jak i tak gessler nie podpisała rewolucji bo dalej podają odmrazane potrawy he takie życie jest jak się ma kucharzy kapusiow ha
5 1
NAJGORSZY PROGRAM JAKI MOŻE BYĆ
10 0
Prawdę powiedziawszy to zdrowy obciach dla właścicieli i pracowników wystąpić w takim programie. Brak pomysłu/wypalenie się pomysłu na restaurację to jedno, drugie to tworzenie dań bez smaku, nie mających nic wspólnego z oryginałem, z produktów tragicznej jakości w jeszcze gorszych warunkach. Jeżeli jest to drugie to lepiej zwinąć interes, nie katować ostatnich klientów i zająć się czymś innym. Ludzie pójdą do innych miejsc, gdzie będą zadowoleni zarówno z cen jak i z tego co dostają.
7 1
a nie na odwrót. To samo z super fryzjerkami, które zmieniają miejsca pracy, ale ciągną za sobą ogon stałych klientek, które nie chcą ich opuścić, bo są najlepsze. To samo z głównym kucharzem.
1 0
z prażonymi pestkami dyni
2 1
zwykłe, proste, bez żadnych bajerów, bez żadnych ulepszaczy ???
No gdzie ?
Gdzie nasza sielawa i sieja, zupa z okonia ???
Wszędzie te śledzie, dorszy już nie ma,
A ta, wciska nowobogackim, restauratorom, jakieś tam suszi.
4 0
Byliśmy z rodziną dwukrotnie przed rewolucjami i po.Porażka...
1 0
Madzia zrobiła na fotce karpia
1 1
Ja byłam 2 razy po i raz przed ,długo się czeka,ale jedzenie dobre:)
1 0
szału nie ma, w podobnej cenie można lepiej zjeść.
0 0
Proszę o opinię , co warto tam skosztować , czy ominąć tą chatę szerokim łukiem .
Ewentualnie , gdzie alternatywnie można dobrze zjeść .
1 1
Zachowanie, teksty i słownictwo pani Gessler przecież to kultura najwyższych lotów, więc nie dziwota, że artykuł ukazuje się w dziale ,,kultura,,
0 0
nie narzekajcie,obejrzymy program pośmiejemy się ,będzie zabawnie. Choć właścicielka strasznie zapłakana będzie,biedactwo.
0 0
Byłam tam raz na kawie i ciastku, przed rewolucjami. Wystrój ładny, schludny i obsługa też bardzo miła. Obiadu nie jadłam, ale lokal na ,,pogaduszki" polecam.
0 0
Byłam kiedyś ... i tuż po "rewolucjach " - szału nie było ! Na stolikach brudne obrusy a w zasadzie "ścierki kuchenne" ! Jedzenie w miarę dobre - świeże ale za tą cenę można zjeść smaczniej a przede wszystkim bardziej schludnie .
0 0
Zraz z jelenia,albo dzika
1 0
Natalia - tak trzymaj. Dasz sobie w życiu radę. Personel jest ok. Szefowa to fałszywa baba. Byłem tam trzy razy na obiedzie. Ten trzeci był ostatnim, gdyż zmienił się kucharz, jak dowiedziałem się od personelu.
2 0
No to wtopa na maks. Miała być reklama, mieli być klienci a wyszło jeszcze gorzej niż przed. Brawo właścicielka! ;)
0 0
cała prawda na talerzu ,można się było chociaż z personelem na ten miesiąc dogadać w trakcie rewolucji teraz moze powoli zwijać interes,przecież te dzieci wykształcone po turystyce i hotelarstwie i co ??? kilka lat knajpa upada a pamiętamy jaki był szał na początku i 7 lat i wzywanie Geslerki na pomoc ??kucharz juz znał właścicielkę iż nie spełni obietnicy z Rewolucji ..Skoro właścicielka wiedziała jak te programy wyglądają i znając swoje słabe strony trzeba było sie nad TA Rewolucją zastanowić !!! ale wystrój ładny pozostał
1 0
carpaccio z dzika hahaha ,personel robi co im szefostwo karze w końcu są " robotnikami" nie moga mądrej szefowej pouczać ale jajaja hahhaa kuchnia nie jest pasją właścicielki tylko tylko kasa się liczy a czasami warto być człowiekiem
1 0
Najlepsze regionalne jedzenie można zjeść w Wyczechowie Gościniec dla Przyjaciół. Nie potrzebuje żadnych rewolucji i jest przepysznie. Amen.
2 0
No niestety - widac bylo skapstwo i brak pomyslow do tego autorytarne zachowanie sie wlascicielki---to zawsze sie zle konczy!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu expresskaszubski.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz